Vanliga förpackningsfel vid flytten

Flyttar du snart? Då vet du säkert att det är väldigt mycket involverat, en bra förberedelse gör underverk. Nyckeln till en framgångsrikt flytt är packning. Genom att packa bra och förnuftigt kan du verkligen se till att flytten går snabbare, effektivare och med mindre stress. Men då måste du naturligtvis undvika vanliga förpackningsfel. Som ett flyttföretag vet vi bättre än någon annan vad de vanligaste misstagen är. Vill du veta vad det här är? Se till att kolla in listan nedan:

Packning utan en tydlig plan: Det vanligaste misstaget är att packa utan att tänka på att lägga upp en plan i förväg eller utan att bestämma en strategi. Utarbeta ett tydligt förpackningsschema med en tidslinje där du bestämmer vad som ska packa och när.

Skjuta upp förpackningen till den flyttdagen: detta är det största misstaget du kan göra, så underskatta inte packandet. När du skjuter upp denna uppgift skjuter du helt enkelt upp din faktiska flytt. Förhalning leder till stress och stress leder till dåliga beslut.

Tänk att sortera bort dina saker är slöseri med tid: Det finns människor som tror att de kommer att spara tid genom att bara packa upp allt och reda ut saker efter flytten. Ingenting kan vara längre ifrån sanningen: det tar helt enkelt mer tid att packa och packa upp fler saker. Du behöver också mer förpackningsmaterial för detta och du kommer att spendera mer tid och kostnader på att transportera fler föremål.

Att underskatta vikten av bra förpackningsmaterial: det här kan vara det mest ofarliga förpackningsfelet du kan göra, men det får konsekvenser för säkerheten för din flytt. På så sätt kan dina värdefulla föremål skadas eller gå sönder.

Tänker att du inte behöver en speciell låda med förnödenheter: den här lådan kallas inte så för ingenting, det är något som verkligen kommer till nytta under flytten. Underskatta inte flyttens hektiska takt, alla dina tillhörigheter ligger i lådor och du kommer ha svårt att hitta dina saker. En låda med alla dina förnödenheter till exempel den första natten eller de första dagarna kan verkligen erbjuda en lösning.

Spara tid genom att överpacka lådor: om du packar mycket fulla lådor behöver du färre lådor, men du kommer säkert inte att spara tid med detta. Att flytta lådorna blir bara svårare. Använd små lådor för tunga föremål och stora lådor för lätta föremål. Gör inte lådan tyngre än 17–21 kg.

Lämna tomma utrymmen i flyttkartongerna: att inte fylla lådorna helt är farligt för dina utsatta föremål eftersom innehållet kan flyttas och kollidera med varandra. Använd därför fyllnadsmaterial, som gamla tidningar, handdukar eller bubbelplast. Vill du testa om dina flyttkartonger är tillräckligt fyllda? Lyft dem och skaka dem försiktigt, lyssna noga på hur innehållet rör sig.

Att tänka att det inte är nödvändigt att märka lådorna: ett av de vanligaste misstagen som görs under förpackningen är att inte märka de flyttkartongerna. Du kanske tror att du kommer ihåg vad som finns i varje låda, men du överskattar dig själv eller underskattar den hektiska takten i omlokaliseringsprocessen. Så ta en överstrykningspenna och märk lådan med innehållet, destinationsrummet och speciella hanteringsanvisningar vid behov. Det är också tillrådligt att använda en specifik färgetikett för varje rum, vilket gör flytten mycket enklare.

Behöver du en flyttfirma för din flytt? Vi är flyttfirman för dig som bor i och runt Göteborg, vi är högt uppskattade av våra kunder och är garanterat blad de bästa i vår bransch. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation av vad som ska flyttas, vart det ska flyttas så får du en offert beskrivande vilket pris som förväntas och hur lång tid flytten förväntas ta. Tveka inte, kontakta oss som din flyttfirma.