Tio vanliga misstag vid flytt

Vår flyttfirma från Göteborg har pratat med alla flyttarna för att lista de oftast gjorda misstagen för dig. Detta är de tio största irritationerna hos professionella flyttare. Det händer ofta att det fortfarande behövs saker, eller olyckor inträffar med mycket vatten och så vidare. Genom att inte göra de vanligaste misstagen ser du till att flyttarna kan göra sitt jobb ordentligt och att du kan flytta nöjd till ditt nya hem.

Slarvigt förpackande av saker

Naturligtvis sparar du mycket pengar om du gör en runda varje dag på stormarknaderna i närheten för gratislådor, men tyvärr är billigt ofta också dyrt. Det är inte alls bra att ha olika storlekar på lådor. Detta skapar instabilitet i borttagningsbilen, vilket kan leda till att lådorna faller ner och skada dina tillhörigheter. Se till att du använder bra flyttkartonger i standardstorlek. I slutändan kostar det lite mer pengar, men flytten tar mycket mindre tid.

Begära ditt internet-avtal för sent

Hemmet är där WiFi-anslutningen automatiskt ansluts. Men vänta inte för länge och be om din TV och internet. Se till att du gör detta minst två månader i förväg, eftersom leverantörer behöver tid för att se till att du är ansluten till nätverket i ditt nya hem. Om du gör detta i god tid har du också tid att jämföra de olika leverantörerna och därmed också spara kostnader.

Börja sortera och packa för sent

Det största jobbet när du flyttar är att sortera, packa och kasta bort saker. Så börja med detta i god tid så att du kan bestämma vad som kan och inte kan tas med till det nya huset. Det mest praktiska är att göra detta rum för rum, till exempel börja i ditt skafferi med föremål som används minst ofta och hamna i köket. Se till att du inte behöver packa allt själv, det tar tid och tid är … pengar!

Underskatta inte tiden för en flytt

Många människor tänker ”åh det är så det hände, vi kommer att göra om några timmar”. Men underskatta inte tiden en flytt tar. Om du har förberett allt i god tid kommer det att bli mycket lättare att flytta på själva dagen. Gör en bra checklista i förväg och börja förbereda i tid.

Se till att det finns tillräckligt med utrymme för flyttbilen

En flyttbil är STOR! Så se till att det finns tillräckligt med utrymme i ditt gamla och nya hus för att parkera den rörliga skåpbilen. Fråga vid behov grannarna om de vill parkera bilen någon annanstans den dagen, så att du inte behöver gå en halv kilometer med en megatung antik skänk som du ärvt från din mormor. Så allt går mycket snabbare och du kan också njuta av ditt nya hus snabbare. Det sparar också mycket muskelsmärta de följande dagarna!

Skapa tillräckligt med utrymme

Okej, flyttdagen är den enda lagliga dagen någonsin som ditt hus kan bli en stor röra. Men se upp, allt måste iväg! Det är bara logiskt att ditt hus är fullt av lådor, men se till att det finns en slags ”gångväg”, att dörrarna och andra passager är fria och därför inte fulla av saker.

Koppla bort elektriska apparater

Minst tre dygn i förväg! Kylskåp, frys, torktumlare och tvättmaskin är det viktigaste. Mikrovågsugnen kan vänta ett tag. På detta sätt kan kylen och frysen svalna lätt och det är säkert att transportera dem. Glöm inte att tömma tvättmaskinen för att förhindra en pool i huset, eftersom det inte är användbart om den bärs i trappan och 35 liter vatten rinner ut över den. Trevligt när vädret är fint och varmt, men också mycket krångel. Så förbered dig väl!

Fylla flyttbilen på rätt sätt

Det är bäst att lämna detta till vår erfarna flyttfirma från Göteborg. Det är ett separat ämne och du behöver inte vara särskilt påläst om ämnet. Flyttarna gör detta dagligen och har därför erfarenhet av att lasta in i flyttbilen. Kasta inte slumpmässigt allt i bussen, för det fungerar inte. Plana föremål går från högt till lågt och andra föremål på toppen. Under tiden kan du göra en trevlig kopp kaffe för flyttarna.

Var realistisk

Har du mycket att flytta? Är det tunga möbler eller andra föremål som du absolut inte kan lyfta parvis? Då får du tillräckligt med hjälp. Vi som flyttfirma kan verkligen det vi håller på med, men om du anställer bara en flyttgubbe kan du inte förvänta dig att de gör allt ensamt. Så se till att du har tillräckligt kapabel hjälp, morfar och mormor kan hjälpa till med lite rengöring och packning, men tyvärr inte längre bära tunga skåp. Välj några starka vänner som kan hjälpa till, och din flytt kommer att fungera smidigt.

Sist men inte minst …

Kaffe är dagens viktigaste måltid! Så packa INTE kaffemaskinen ännu. Det är därför vi redan har angett att du ska packa köket sist. Naturligtvis kan du redan packa tallrikar och bestick, glaset kan också ersättas med plastkroppar. Men en kaffemaskin ersätter inte någon.