Flytta på grund av jobbet

Att flytta till på grund av ett jobb är ett spännande sätt att flytta till en ny stad samtidigt som man börjar ett nytt jobb. Men innan du accepterar ett erbjudande och börjar packa alla dina saker finns det många saker att tänka på, till exempel din potentiella jobbtitel, förmåner, företagskultur och om ett omlokaliseringspaket är en del av arbetsgivarens erbjudande. För att hjälpa dig under den här tiden delar vi några frågor för att ställa den potentiella arbetsgivaren och dig själv innan du flyttar. Se mer nedan:

Vilka är för- och nackdelarna med jobbet?

En spännande del av de tidiga stadierna av att prata med ett företag är att lära sig mer om din potentiella nya position. Eftersom det här jobbet kommer att vara i en annan provins eller till och med i ett annat land, bör du genomföra ansökningsprocessen klokt genom att undersöka företaget i förväg och ha en lista med frågor och / eller frågor redo så snart ditt telefonsamtal börjar. När du lär dig mer om positionen, fråga mer om dina uppgifter, dag till dag, vem du rapporterar till, hur prestanda mäts och så vidare, allt detta kan hjälpa dig att bättre förstå om jobbet är rätt för dig och dina färdigheter.

Hur ser företagskulturen ut?

Du vill också veta hur den dagliga företagskulturen ser ut innan du flyttar. Medan din
position och vem du måste arbeta för är viktig, är arbetslivet och den dagliga praxisen också viktiga. Fråga om människor gör något tillsammans utanför arbetet, vilka de gemensamma områdena är, finns det teambuildingaktiviteter osv. Detta kan också vara en möjlighet att fråga om försäljning – i din position eller över hela företaget – och vad företaget gör i termer av vision och vad de framtida målen är.

Kan du växa i företaget?

Även om allt kan verka rätt om din potentiella nya roll, vill du också se till att det finns utrymme att växa och utmanas av företaget. Att flytta till en annan provins eller land för ett jobb är ett stort steg, så du vill veta att du kommer att utmanas och inte fastnar i din roll. Se till att ställa specifika frågor om vad den potentiella tillväxten kan vara och vilka andra positioner som kan passa dig i framtiden när din roll utvecklas.

Hur kan de hjälpa dig att acklimatisera dig till området?

Att flytta till en ny stad är spännande, men det kan också vara väldigt läskigt. Lita på din potentiella nya arbetsgivare för resursråd om hur staden är och vilka områden som är bäst för barnen. Fråga också om någon i företaget är ny eller har haft samma erfarenhet som du. Se om du kan ringa dessa människor för att bättre förstå deras upplevelser och hur de har anpassat sig till verksamheten och den nya platsen.

Vilka är fördelarna?

Se till att du vet vad förmånspaketet kommer att vara, inklusive medicin, tandvård osv. Du måste också se till att du förstår detaljerna i täckningen och om din familj också kan ingå i någon försäkring de kan erbjuda.

Vad är erbjudandet?

Du gjorde det – du får ett erbjudande! Detta är ett stort steg mot att säkra ditt nya jobb. Även om det är superspännande och du antagligen vill acceptera detta, ta några dagar att tänka på allt. Fråga din potentiella arbetsgivare om du kan tänka i minst en vecka. Under den tiden, prata med din familj och vänner, läs detaljerna i ditt kontrakt och ställ fler frågor om något inte är klart.

Vad är det rörliga paketet?

Som en del av erbjudandet bör du också få ett slags omlokaliseringspaket så att du kan flytta till den nya staden. Vissa arbetsgivare kommer att erbjuda ett fullständigt omplaceringspaket som täcker alla dina omlokaliseringskostnader, medan andra betalar för en del av din omlokalisering. Oavsett paketet, se till att du är nöjd med erbjudandet, och om inte, överväg att presentera ett annat alternativ för företaget. Det här är ett stort steg – det är värt att fråga och se om de vill ersätta mer eller till och med allt.

Finns det flexibilitet att börja?

Med ett så stort steg kan det vara svårt att bara lämna, särskilt om du har en familj. Fråga din potentiella arbetsgivare om det finns handlingsutrymme vid startdatumet, överväga att flytta, sälja ditt hem, hitta nya skolor, hitta flyttare och säga adjö till din familj och vänner. Om det är möjligt, ge dem ungefär två månader för att ge dig tillräckligt med tid att komma ut från ditt hem, bosätta dig och vara redo att börja ditt nya jobb utan att oroa dig för att ha problem med att flytta.

Blir du upphetsad över jobbet?

När de tekniska aspekterna av ditt nya jobb är tydliga vill du också göra en djupgående undersökning av den nya positionen. Några saker att tänka på: är arbetet utmanande? Verkar verksamheten givande? Växer det? Ser du dig själv där och i den här rollen? Ibland är det bra att skriva ner detta när du kartlägger en lista över fördelar och nackdelar och bedömer dina interna känslor om symtomen.

Andra praktiska saker att tänka på

Du vill också se till att flytta till din nya stad ligger inom din budget och att du vet hur just det området ser ut. Om du har barn, se till att kolla in skolorna och se också var du ska leta efter ett nytt hus eller lägenhet.
Att flytta till ett nytt jobb är ett utmärkt sätt att ta en ny utmaning! Innan du flyttar, se dock till att både positionen och staden är rätt för dig. Vi hoppas att dessa frågor hjälper dig när du fattar ditt beslut i år.

Vi finns här för dig när det är dags att flytta. Vi flyttar dig ifrån eller till Göteborg, vi är duktiga på att flytta folk långa som korta sträckor. Kontakta oss för en kostnadsfri offert!