Flytta billigt

En flytt kan vara mycket kostsam och är en stressande operation för många. Utöver det faktum att våra praktiska rörliga tips kan ta bort din stress, kan du också personligen se till att din flytt inte är för dyrt. I den här artikeln hittar du därför tips för att röra dig billigt. Det är exakt vad du behöver, eller hur?

Allt börjar med bra planering

Att flytta handlar om planering. När du väl vet exakt vad du ska göra när du kan spara dig mycket kostnader. Tänk så noggrant i förväg om vilka steg du måste gå igenom och när exakt detta ska göras. Tänk noggrant i förväg om du behöver externa hjälp (för att lyfta alla tunga föremål, flytta alla föremål etc.) och undersöka i förväg vilka företag som är bäst lämpade för detta. Se vår ” Flyttningslista ” för att starta ditt drag så bra som möjligt.

Jämför flera flyttbara erbjudanden

När du hittar rätt flyttföretag är det mycket viktigt att förut förstå vad du tycker är viktiga aspekter av de berörda parterna. Vill du att de ska vara så billiga som möjligt, vill du att flyttarna ska lyfta de tunga föremålen eller måste de erbjuda mer än ett ”normalt” flyttföretag? Ett rörligt erbjudande ger dig mer inblick i flyttkostnaderna för din flytt. Genom att begära flera offerter kan du bättre förhandla om priserna och de önskade extra tjänsterna som de flyttande parterna erbjuder. Genom att i förväg bestämma hur mycket utrymme alla dina tillhörigheter tar upp kan du bestämma storleken på borttagningsbilen i förväg. På det här sättet vet du också om den (kanske större) rörliga skåpbilen kommer att medföra extra kostnader, eller inte.

Välj den billigaste dagen

Att ofta flytta på en vardag är det mest fördelaktiga. Välj därför en veckodag för flytten, om möjligt. Detta kan också leda till kostnadsbesparingar för studentflyttare, så tänk på detta.

Ta bara med det som behövs

Du kanske redan har läst detta tips i en av våra tidigare rörliga bloggar, vilket kan vara användbart att läsa igen. Under alla dessa år i samma hus eller byggnad har du ofta samlat in mycket onödiga saker. Rutter, men också produkter som du aldrig använder. Genom att avstå från dessa artiklar i förväg kan kostnaderna för flytten också minska avsevärt. Tänk på det utrymme du sparar i den rörliga skåpbilen, men också den tid det tar för flyttarna att ladda alla dessa saker. Ta dig tid och se vilka saker som du kan klara dig utan, det ger dig lugn och lämnar pengar i plånboken, trevligt!

Få din flytt (delvis) återbetalt

Visste du redan att det finns situationer där du är berättigad till ett ersättningsbidrag? Tyvärr är det knappast någon som vet om detta. Så snart du måste flytta på grund av ett nytt jobb kan du kvalificera dig för detta. Förutom kompensation från din nya arbetsgivare, som kan uppgå till 70 000 kronor, kan du också vara berättigad till ersättning från din hyresvärd. Om hyresavtalet inte förlängs på grund av en renovering eller rivning, har du chansen att vinna. Bli informerad om detta i tid av berörda myndigheter eller leta upp nödvändig information om detta via internet eller via kommunen. Du kan också kvalificera dig för ett flyttbidrag genom dem, till exempel i händelse av handikapp eller stadsrenovering. Lycka till med dessa alternativ!

Prisvärd flytt med flyttfirma

Som du kan läsa i den här artikeln och alla våra andra artiklar finns det tillräckligt med alternativ för att spara dina kostnader när du flyttar. Allt kretsar kring planering och investeringstid. Du kan spara mycket pengar genom att göra en planering och göra preliminär forskning. Kontakta specialister från vår flyttfirma i Göteborg för att få det bästa priset.